Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En upptagen mamma.

Jag har aldrig tid att blogga nu för tiden! Lillan tar i stort sett all min tid. Och dessutom ska det ju handlas, tvättas, städas, diskas och lagas mat. Jösses vad trött jag är...

Isabella och jag har hittat lite rutiner nu. Våra dagar brukar se ut ungefär så här:

Vid sex-halv sju vaknar hon och vill ha mat. Sen blir hon jättepigg och vill väcka pappa också. Då brukar vi smyga ner till nedervåningen. Fixa med ny blöja och frukost till mig. Lite lek och sång blir det oftast nu.

Vid åtta är Isabella vanligtvis rätt trött. Då går vi och lägger oss igen efter att ha vinkat av Theodor.

På senaste tiden har Isabella börjat med att sova bara 45 minuter på förmiddagen. Förut kunde vi sova fram till tio-elva. Jätteskönt om natten varit jobbig. Men istället brukar det nu bli så att vi åker in till stan och hälsar på nån eller handlar på förmiddagen.

På vägen hem somnar prinsessan alltid. Ibland sover hon vidare hemma men oftast äter jag lunch med henne i babysittern eller på armen. Hon äter en liten smakportion på potatis, morot eller annan puréad grönsak. Vi busar lite och gör sånt som bebisar gillar. Ex. bita på pianot, göra 17 olika pruttljud med munnen eller skratta så man kiknar åt katten.

Sen är det sovdags igen. Vid ett-två vanligtvis. Jag går en runda och får sen förhoppningsvis lite tid för mig själv. Fast Isabella vill helst att jag ska stå och dra vagnen fram och tillbaka på gruset hela tiden. Efter några uppvaknanden så brukar hon sova några timmar.

Mer mat, lek, bus, sång, blöjbyten och sånt innan jag börjar med maten. Theodor kommer vid halv sju och efter en intensiv timme med pappa så är lillan trött.

Hopp i pyjamasen och mys med mamma tills det är godnatt.

Ibland blir det mera vakentid på kvällen. Efter typ en timme (när jag gått därifrån) kan hon vakna och vara pigg och då blir det lite mer tid med pappa men rätt snart blir hon trött igen. Själv ger jag upp rätt tidigt. Halv tio är standard för mitt sänggående.

Nätterna brukar vara problemfria då hon sover tätt intill mig så att hon kan snutta lite när hon känner för det.

Lite tröttsamt är det att hon inte kan somna och somna om själv, men det är väldigt mysigt också med en varm liten kropp intill sig.

 

Av bvc har vi fått rådet att köra "femminutersmetoden". Även om den verkar rätt jobbig, så tror jag att det är värt det. Som det är nu så sover Isabella aldrig färdigt ordentligt tror jag. Hon vaknar för att vagnen stannat eller för att jag gått därifrån istället för att hon sovit klart.

Vi ska läsa på lite mer. Fick en bra broschyr idag på bvc.

 

För övrigt så har Isabella varit ute i världen i fem månader idag! Grattis, grattis. Hon väger 7025g och är 63cm lång. Hon fick vaccinationsspruta idag så nu har hon lite feber. Sover som en stock. Och nu är jag alldeles slut i hela kroppen. Tror att Theodor har släpat hem en Stockholmsinfluensa. Ont i kroppen och snorig.

Gääääsp och godnatt!

 

Fredagen den 9 mars 2007 kl. 22:06

Isabella | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Den gamla klyschan.

Hur många gånger har man inte hört "Ta vara på den här tiden med lillan. Det går så fort."

Nu vet jag ju att det är sant!

Hon blir tre månader imorgon men det känns som om hon inte har varit hos oss i mer än ett par veckor. Men idag när vi var på bvc så slog det mig att hon kan så himla mycket redan. Och dessutom har hon ju blivit så STOR! 5180g tung och 59,5cm från topp till tå. Inte konstigt att tröjorna är för korta i ärmarna. Det blir shoppingrunda när barnbidraget kommer!

Händerna är det som jobbas mest med just nu ( dom ska helst vara i munnen), men fötterna är väldigt intresanta även om hon inte har nån kontroll över dom än. Det ser mest häftigt ut när dom rör på sig.

Hon gillar inte att ligga på rygg längre utan nu ska hon sitta upp för att kunna se vad som händer runtomkring. Och hon sitter gärna själv en stund. Hon blir sur om man bär henne för länge.

Att ligga på mage är kul också. Bara hon får ligga på min eller Theodors mage. Nacken är stark men hon blir trött rätt fort.

Idag testade vi babymassage med mammagruppen. Isabella tyckte att det var helt okej. Ett tag i alla fall. Det roligaste var att sitta i mitt knä och titta på de andra bäbisarna och mammorna. Så jag masserade henne sittandes istället.

Efteråt var det dags för Isabellas första vaccinationsspruta. Den gjorde ont men det gick över ganska fort. När vi kom hem blev hon riktigt kinkig och det gick inte att trösta henne så hon fick alvedon. Det var som att försöka mata en sten. En sten som åker karusell. Hon viftade för glatta livet med hela kroppen och gjorde allt för att sprutan skulle missa munnen. Och dessutom satte hon i halsen så nu kommer hon väl för evigt att förknippa skogsbärssmak med andnöd.

Stackars liten. Men hon somnade gott i alla fall. Och nu är jag också hyfsat trött.

Godnatt.

 

Måndagen den 8 januari 2007 kl. 22:32

Isabella | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mamma...

På måndag har Isabella varit utanför min kropp i sex veckor. Jag trodde att man skulle få separationsångest i början. Att man skulle sakna sparkarna i magen och att se hur det rör sig därinne. Men nej. Det är så skönt att få ha sin kropp för sig själv igen.

Nog för att det var hur mysigt som helst att vara två i en. Att längta och fundera över hur det ska bli och så.

 

Men inget slår att ha det där lilla knytet i famnen. Att sitta och bara drunkna i de där kloka, mörkblå ögonen. Höra henne göra första ansatserna till ett skratt och se hur hennes ansikte verkligen lyser när hon ler mot mig.

Jag är djupt förälskad. 

 

Lördagen den 18 november 2006 kl. 10:43

Isabella | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Världens finaste.

Nu när hon äntligen är här kan jag säga att det var värt all väntan! Oj, vilken fin tjej vi har fått!
I måndags morse vaknade jag alltså med värkar. Jag som har fnyst åt alla som har sagt att "man känner när det är riktiga värkar" fattade plötsligt vad dom menade. Men jag låg ändå och tog tid i en och en halv timme. Stadigt tio minuter emellan sammandragningar i nederdelen av magen som gjorde lite ont, men inte så farligt.

Väckte Theodor halv sju och berättade. Han svarade:  "Det var i grevens tid".
Vi skulle antagligen ha fått tid för igångsättning samma dag eftersom jag då hade gått över exakt 14 dagar.

Vi kom till förlossningen 10.10 och 22.10 är hon född.
Förlossningen var såklart smärtsam men jag var tydligen rätt väl förberedd för allt gick ungefär som jag hade tänkt. Lustgas var lite obehagligt och fungerade inte så bra som jag ville men epiduralen var ju helt fantastisk! Jag hade så ont att jag knappt märkte när de la den men redan efter tio minuter så kunde jag prata och skratta mellan värkarna som nästan inte kändes längre.

Själva slutklämmen var jobbig men barnmorskan Hanna, som hade blivit extrainkallad för att det var så många förlossningar samtidigt, var en riktig pärla. Hon guidade, peppade och var otroligt förutseende.

Men det största stödet var min underbara Theodor. Han var kolugn genom hela förlossningen och fanns där hela tiden med bra råd, stöd, godis, prat, skämt och en hand att klämma sönder. Han var så inne i det att han glömde att äta. Barnmorskorna fick påminna honom.

Och så kom hon då till slut. Lite tyst till att börja med men efter några gnuggningar med handduk så tillkännagav hon sin närvaro med ett skrik.
Toltorps lilla prinsessa. Isabella Storm. Världens finaste lilla unge.

 

Torsdagen den 12 oktober 2006 kl. 17:38

Isabella | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.