Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

IKEA för hela slanten

Idag tog vi en tur till IKEA. Det vi var ute efter var en ny säng och garderober till klädkammaren. Och vi lyckades handla bara det! Nästan. Lite hyllor, sängkläder och ett stort rör med Twix slank också ner i påsarna. Dock kliade det rejält i fingrarna så fort vi gick förbi en julsak. Men vi skulle ha blivit kvar över natten om vi hade handlat allt som vi behöver. För visst är julsaker några av de mest grundläggande sakerna i ett hushåll?

Nu är vi på rätt spår med inredningen känns det som. De stora posterna är avklarade. Nästa tur så ska vi handla gardiner, lampor och en massa småkrafs (galgar, plastbackar, stekpanna, krokar...). Det får vi nog avsätta en heldag för. Idag var vi på varuhuset i runt två-tre timmar. Tur att man kan äta och handla godis där också. Annars skulle det nog bli outhärdligt.

Nu ska jag moffa Twix.

 

Lördagen den 5 november 2005 kl. 20:19

Husbygge | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ja, nu attans händer det grejer!

Vi vaknade runt fem igår och kunde inte sova mer. Långtradarna anlände i förrgår kväll och hade en del problem att komma till tomten. Grusvägen som försäljaren märkt ut ville de inte köra på så de fick ta en annan väg. När de kom till bron vidlänsskylten så skrek en av långtradarchaffisarna rätt ut. Den var för smal! Men de verkar vara av den optimistiska typen för de försökte ändå. Och det gick! Med ungefär en decimeters marginal dessutom.

 

Vi var väldigt pirriga och Theodor gav sig iväg till tomten vid halv sju. Då var redan byggjobbarna där och hade börjat kolla grunden. Jag ville äta en rejäl frukost först så jag kom lite senare och då hade de börjat packa upp huset ur all plast.

Det var en fröjd för ögat och mycket finare än vi nånsin vågat tro. Nedervåningen består av tre "lådor" som ställdes på plats med hjälp av en gigantisk kran. En av chaffisarna berätta de bussigt nog lite skräckhistorier för Theodor innan avställningen började. Tydligen har det tappats en del hus...

Vårt står på plats nu i alla fall och vi har varit inne många gånger. Klockan halv tio tog byggarna rast och då sa en av dem: Gå in, du! till mig. Jag såg nog ganska nyfiken ut.

 

Det första jag ville se var såklart köket. Det är helt underbart! Det är grått, svart, vitt, grönt och träfärgat. Den vitpigmenterade eken står sig otroligt snyggt till det ljust grågröna på väggarna.

Efter lunch började övervåningen ställas på plats. En del av väggen i taget och sen taket. Vid fyra-femsnåret så var det ett helt hus! Inga innerväggar på övervåningen än och ingen entré, men det är det nog idag.

Entrén är en historia för sig som bäst berättas av Marcus Eidenstam, men det är nog ingen idé att fråga honom om det. Om man nu inte prompt vill göra honom på dåligt humör...

Nu ska jag baka pizza till min älskling och sen är det raka vägen ut till Turesta och kolla hur långt de har kommit. 

 

Onsdagen den 21 september 2005 kl. 17:08

Husbygge | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Imorgon kommer huset!

Jag är alldeles darrig. Imorgon ska vi få se resultatet av en mycket lång och krävande process. Vårt hus kommer från Hjältevad i Småland klockan sju! Vi har fått information om att vi kan få komma in och se bottenvåningen runt elva om allt går som det ska. Grunden är tydligen en smula (en 4 cm stor smula) för stor. Vi får väl se vad det ställer till för problem...

Annars är jag inte orolig. Bara förväntansfull. Vi ska sova i Toltorp i natt så vi kan gå raka vägen till tomten. Till Turesta. Tänk att vi faktiskt ska bo där ute. Det är så otroligt häftigt. Är jag inte vuxen nu så kommer jag aldrig att bli det. Man och villa!

Jag håller på att läsa in mig på trädgårdar och är nu på ämnet kompost. Det låter inte så himla knepigt och det verkar inte vara så överdrivet mycket jobb heller. Det är skönt att ha vintern på sig för all planering. När det väl är vår så kanske vi bestämt oss för att det räcker med gräsmatta...

Jag tänkte i alla fall pula ner några lökar i en bytta och ställa i lagården så att man har lite tjusiga blommor till i vår. Våra äpplen smakar för övrigt alldeles förträffligt. Det är fullt i hela trädet men frukterna är ganska små.

Titta i fotoalbumet de närmsta dagarna för uppdatering av husbygge! 

 

Måndagen den 19 september 2005 kl. 18:54

Husbygge | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

15 veckor kvar!

I kontraktet står det att vi ska kunna flytta in vecka 47. Hoppas att det blir så och att inget oväntat händer.Det är så mycket som kan gå fel känns det som. Tänk om inte grunden blir rätt!? Jo, det är klart att den blir.

Jag längtar så himla mycket efter vårt hus! "Häggen" heter det och finns här: http://www.hjaltevadshus.se/hus/?id=29&menu=

Vårt hus ser inte riktigt ut som på bilden. Inte insidan i alla fall. Det ser ut ungefär såhär:

 

Jag kan knappt bärga mig! Jag vill flytta in, inreda, pyssla, fixa, sy och dona nuuu!

Tänk att jag och min älskling snart blir husägare. Det känns nästan lite overkligt. Så väldigt, väldigt vuxet. Men inte skrämmande. Inte ett dugg. Jag vet att det kommer att bli mycket jobb med huset och trädgården men det är jag inte orolig för. Vi har ju hela vintern på oss att inreda och fixa innan våren kommer och äppelträdet ska klippas, gräsmatta sås, rabatter grävas, buskar inhandlas och grävas ner och ev. en mur och en damm och en altan byggas. Låter lite som en tioårsplan det där...

Jag håller på att samla på mig idéer till just utsidan av huset nu. Har klippt i Land en del och tänker köpa på mig en del böcker om trädgårdar. Men det är ju så mycket man vill! Bäst att inte räkna med några mirakel. Vi kan ju hoppas att vi hinner klippa äppelträdet till våren i alla fall!

 

 

Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 17:37

Husbygge | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.