Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Att sticka är livet.

Jag har alltid gillat att tillverka saker med händerna och när jag var runt 10 år så lärde mamma mig att sticka. På min egen begäran.

Stickade säkert ett gäng fula grytlappar och en och annan lovikkavante, men sen fick man ju andra intressen.

 

På gymnasiet (estettiden) kom jag återigen på hur roligt det är med hemmagjorda kläder  och klädde mig i diverse hemsydda/stickade/ihopsnörpta skapelser. Mamma och jag stickade då en tröja tillsammans. Jag stickade slätt och hon stickade mönstret. Tröjan finns kvar och åker fram så fort det blir kallt.

 

I höstas flyttade mormor till pensionärshem och vi började plocka bland sakerna som hon inte tog med sig. Jag lade vantarna på korgen som mormor har fyllt med restgarner, nålar, trådar, stickor och diverse tillbehör.

Mitt intresse för handarbete var återuppväckt!

Jag är otroligt glad att jag, veckan innan mormor gick bort, fick berätta för henne att jag har stickat två par raggsockor, en tröja och påbörjat en sjal med hjälp av hennes saker.

Nu hoppas jag att hennes känsla för avigt, rätt, omtag och minskningar har smittat av sig lite på mig genom korgen.

Och jag vill gärna tro att hon finns som stöd när stickorna inte gör som jag vill.

 

Torsdagen den 21 maj 2009 kl. 20:47

Taggar: , ,

Pyssel och knåp | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Kanske skulle börja blogga igen...

...för det var ett tag sen nu.

Min gamla mobil var av sorten "billigt skräp" och gav upp för rätt länge sen. Efter det har jag gått runt med Theodors gamla (inte jättegammal, men han har ju hunnit skaffa en ny) Nokia N95 som i min smak är för stor och för krånglig. Säkert en fantastisk telefon om man förstår sig på allt vad gps heter och dessutom är såpass intresserad att man orkar läsa instruktionsboken, men i längden inget för mig. Jag är nog lite för bekväm och fastnar mer för en tjusig yta, fina färger och blinkande lampor...

Jag har ännu inte lyckats ställa in moblogg-funktionen på telefonen och därför har det varit rätt skralt med bloggandet ett tag.

 

Men nu har jag ju fått upp ögonen för den dära vahettere Sony Ericsson Cybershot C905. Eller var det 902? I juli har jag betalat skräpmobilen och då blir det till att beställa en ny sådär "billigt" som man kan göra hos de flesta mobiloperatörer nuförtiden. En spänn! Vilket pris!! Jag tänker inte räkna ut vad den faktiska kostnaden är.

 

På återseende!  

 

Tisdagen den 19 maj 2009 kl. 20:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.