Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En upptagen mamma.

Jag har aldrig tid att blogga nu för tiden! Lillan tar i stort sett all min tid. Och dessutom ska det ju handlas, tvättas, städas, diskas och lagas mat. Jösses vad trött jag är...

Isabella och jag har hittat lite rutiner nu. Våra dagar brukar se ut ungefär så här:

Vid sex-halv sju vaknar hon och vill ha mat. Sen blir hon jättepigg och vill väcka pappa också. Då brukar vi smyga ner till nedervåningen. Fixa med ny blöja och frukost till mig. Lite lek och sång blir det oftast nu.

Vid åtta är Isabella vanligtvis rätt trött. Då går vi och lägger oss igen efter att ha vinkat av Theodor.

På senaste tiden har Isabella börjat med att sova bara 45 minuter på förmiddagen. Förut kunde vi sova fram till tio-elva. Jätteskönt om natten varit jobbig. Men istället brukar det nu bli så att vi åker in till stan och hälsar på nån eller handlar på förmiddagen.

På vägen hem somnar prinsessan alltid. Ibland sover hon vidare hemma men oftast äter jag lunch med henne i babysittern eller på armen. Hon äter en liten smakportion på potatis, morot eller annan puréad grönsak. Vi busar lite och gör sånt som bebisar gillar. Ex. bita på pianot, göra 17 olika pruttljud med munnen eller skratta så man kiknar åt katten.

Sen är det sovdags igen. Vid ett-två vanligtvis. Jag går en runda och får sen förhoppningsvis lite tid för mig själv. Fast Isabella vill helst att jag ska stå och dra vagnen fram och tillbaka på gruset hela tiden. Efter några uppvaknanden så brukar hon sova några timmar.

Mer mat, lek, bus, sång, blöjbyten och sånt innan jag börjar med maten. Theodor kommer vid halv sju och efter en intensiv timme med pappa så är lillan trött.

Hopp i pyjamasen och mys med mamma tills det är godnatt.

Ibland blir det mera vakentid på kvällen. Efter typ en timme (när jag gått därifrån) kan hon vakna och vara pigg och då blir det lite mer tid med pappa men rätt snart blir hon trött igen. Själv ger jag upp rätt tidigt. Halv tio är standard för mitt sänggående.

Nätterna brukar vara problemfria då hon sover tätt intill mig så att hon kan snutta lite när hon känner för det.

Lite tröttsamt är det att hon inte kan somna och somna om själv, men det är väldigt mysigt också med en varm liten kropp intill sig.

 

Av bvc har vi fått rådet att köra "femminutersmetoden". Även om den verkar rätt jobbig, så tror jag att det är värt det. Som det är nu så sover Isabella aldrig färdigt ordentligt tror jag. Hon vaknar för att vagnen stannat eller för att jag gått därifrån istället för att hon sovit klart.

Vi ska läsa på lite mer. Fick en bra broschyr idag på bvc.

 

För övrigt så har Isabella varit ute i världen i fem månader idag! Grattis, grattis. Hon väger 7025g och är 63cm lång. Hon fick vaccinationsspruta idag så nu har hon lite feber. Sover som en stock. Och nu är jag alldeles slut i hela kroppen. Tror att Theodor har släpat hem en Stockholmsinfluensa. Ont i kroppen och snorig.

Gääääsp och godnatt!

 

Fredagen den 9 mars 2007 kl. 22:06

Isabella | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.