Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Inget är som väntans tider.

Idag har jag gått fem dagar över tiden med vår lilla bäs. Jag har ju hört om andra som gått över och som har berättat vilken pina det är. Jag tog det med en nypa salt. Tänkte att "så illa kan det ju inte vara". Det handlar ju bara om några dagar och i värsta fall, två veckor.
Men det är verkligen skitjobbigt! Nog för att jag mår väldigt bra fysiskt. Foglossningen är nästan borta och jag känner mig inte så trött utan mest rastlös.

Men i huvudet är det kaos. Jag har otroligt svårt att tänka på nåt annat än just värkar, smärtlindring, vattenavgång, bb-väskan, amning och föräldraskap. Självklart finns själva bäbisen i tankarna också. Hur underbart det ska bli att få ha den där lilla kroppen magen istället för i.
Det är vidrigt att inte kunna slappna av och bara få vara nöjd en stund. Jag funderar hela tiden på hur jag ska göra för att skynda på värkarna så jag får liksom ingen ro. Inte sitta eller ligga för länge, då får inte bäbis nån hjälp på traven. Men går jag för mycket så blir jag  ju trött och jag måste ju vara pigg till förlossningen.

Jag blir galen!! Jag måste hitta på nåt. Tänka på nåt annat en stund.

 

Lördagen den 30 september 2006 kl. 12:00

Bäbis | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Det är faktiskt födelsedag idag!

Enligt ultraljudet vi gjorde i v. 18 så är det bebisens födelsedag idag. Men då får den snabba på rejält. Knappt en timme har den på sig.

Jag har haft vad jag tror var en värk idag. Jag lagade mat och var tvungen att avbryta det jag höll på med för att det gjorde så jäkla ont. Blev helt illamående och kallsvettig. Det höll på i nästan fem minuter så jag är lite osäker på om det var en riktig värk eller nåt annat. Men allt jag hört och läst stämde in väldigt bra på vad jag kände. Ajje!

Hela kvällen har jag mått lite småkonstigt och haft som muskelkramp i ljumskarna. Hoppas att det är något på gång nu då! Men nuförtiden relaterar jag allting som är det minsta avvikande  till att förlossningen har startat. T ex har jag haft en äcklig smak i munnen hela dagen och det luktar kattmat överallt. Det beror säkert på att kroppen förbereder sig... Eller hur...

Jag tror verkligen att jag håller på att bli knäpp nu. Det som är bra med just mitt tillfälliga tillstånd är ju att man kan skylla allt på hormoner. Igår började jag nästan gråta av en mening ur en bokrecension i Aftonbladet. Det handlade om pappaböcker och meningen var nåt i stil med: "Författaren beskriver boken som en kärlekshistoria mellan honom och hans son."
Inga tårar? Nä, det är väl bara jättegravida som ser det ur den synvinkeln.

 

Måndagen den 25 september 2006 kl. 23:12

Bäbis | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Malva trivs.


Theodors systerdotter är nu tre veckor gammal och hon verkar trivas bra på sin morbrors axel.

 

Lördagen den 23 september 2006 kl. 19:46

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Malva trivs.


Theodors systerdotter är nu tre veckor gammal och hon verkar trivas bra på sin morbrors axel.

 

Lördagen den 23 september 2006 kl. 19:46

http://yayawl512.blogspot.com/2006/09/malva-trivs.html

importerade blogginlägg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Man är rätt stor nu.


12 dagar kvar till beräknat nedsläpp och jag är ganska stor. Känner mig som en elefant ungefär. Har köpt nya amningsvänliga hemmakläder inför mammaledigheten. Nu kan bäsen få komma!

 

Onsdagen den 13 september 2006 kl. 15:59

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Man är rätt stor nu.


12 dagar kvar till beräknat nedsläpp och jag är ganska stor. Känner mig som en elefant ungefär. Har köpt nya amningsvänliga hemmakläder inför mammaledigheten. Nu kan bäsen få komma!

 

Onsdagen den 13 september 2006 kl. 15:59

http://yayawl512.blogspot.com/2006/09/man-r-rtt-stor-nu.html

importerade blogginlägg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tröttare än trött.

Jag har varit helt slut idag. Vaknade vid åtta nån gång och låg och drog mig lite men sen säger fogarna ifrån. Måste upp och röra lite på mig.

 

Vi var med kissen hos veterinären igen. Hon har piggnat till nu och verkar vara utom fara men det gäller ju att vara vaksam på hur hon mår. Dåliga njurvärden får hon nog leva med.

 

När vi kom hem så la jag mig i soffan med katten och kände mig allmänt utpumpad. Åt lite men det hjälpte inte direkt. Försökte fixa lite i köket men fick en massa sammandragningar så jag gick upp och lyssnade på lite skön avslappningsmusik med en katt på magen. Satt så i säkert en timme och nästan somnade men det vill sig inte riktigt när man har ont och en bebis som verkar gilla musik. Full fart i magen!

 

Igår trodde jag verkligen att det var nåt på gång. Förlossning alltså. Det hände så mycket i magen som jag aldrig känt förut så jag var nästan inställd på att inte få sova hela natten. Men tji fick jag. Sov som en stock.

 

Fick ett ryck på eftermiddagen och bakade två långpannor kladdkaka. Vi satte i oss varsin stooor bit och sen ville jag sova igen.

Lyckades sova typ en timme förut men blev väckt. Kanske lika bra. Annars sover jag väl inte inatt.

 

Undrar om det är hormonerna som gör att jag är så trött? Och undrar om det har någon funktion att jag vill sova så mycket?

Hoppas att det betyder att jag ska samla kraft inför dagen D. Fick ett mycket bra tips av min kompis Therése , som fick sin efterlängtade Anton i tisdags, som löd: "Ät allt du kommer över! Du kommer att behöva det sen."

 

Nu ska vi laga mat. Kanske blir en bit kladdkaka till.

 

Fredagen den 8 september 2006 kl. 19:31

Bäbis | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.