Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bakläxa.

I onsdags var vi på ultraljud. Jag såg fram emot det med skräckblandad förtjusning. Det är klart att man är orolig för att ungen ska ha två huvuden och inga fötter. Men Theodor läste på om hur stora riskerna är för missbildning och jag blev lugnad.

När jag hade lagt mig på britsen, dragit ner byxorna till knäna (kändes det som) och barnmorskan satt ultraljudsgrejen på magen så blev hennes första kommentar "Det var en liten en". "Hjälp!" tänkte jag. "Den växer inte som den ska." Men hon vred och vände på mojängen på min mage och vi såg bebisen studsa till och röra på händerna. Barnmorskan frågade i vilken vecka jag var och jag hade ju med hjälp av min barnmorska gissat att jag var i vecka 16. "Den här är inte äldre än 12 veckor" säger hon till sist. Man kan se sånt genom att mäta lårbenet på ynglet. Hon mätte flera gånger men kom fram till samma sak hela tiden.

Så nu är det bara att acceptera att jag får en extra månad som gravid. Först tyckte jag bara att det var fånigt, lite pinsamt och skrattretande. Men snart infann sig även besvikelsen. Suck. Jag som trodde att våran bebis var nästan 15 cm får nu vackert inse att den inte är större än mitt lillfinger. Suck igen.

Dessutom är min mage ganska stor och jag har ju till och med köpt mammajeans! Känns nästan som att jag är tvungen att hålla in magen lite nu för det är ju faktiskt en himla skillnad på v. 12 och v. 16. Jag kanske har skenmage. Eller också är den full med pizza, godis och yoghurt.

 

 

Fredagen den 17 mars 2006 kl. 17:42

Bäbis | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

En tjockis talar ut.

Ja, jäsiken vad tjock jag har blivit den här veckan. Gick in i vecka 15 idag och för en vecka sen så tyckte jag inte att magen stack ut så hemskt mycket. Men när jag duschade i onsdags morse så tittade jag ner och fick en liten chock. Tada! Bäbismage!

Nu kan jag inte knäppa några gamla brallor längre så idag har jag, mamma och syster Pia varit i Norrköping och shoppat. Två par mammajeans, en mammatop, en fintop med tillväxtmån och en kjol. Jag är supernöjd!

Mamma och Pia fick jag slita bort från bebisavdelningen på Polarn&Pyret. "Nämen halledolingen tå pöt mössa, då!" Ja, det är roligt att titta på pyttekläder, men jag tror att jag ska koncentrera mig på en sak i taget. Små, gulliga kläder kommer vi nog att dränkas i ändå när lilla Alfa väl kommer.

Alfa är Theodors idé på arbetsnamn. Alfa-nummer ett-den första. Inte lika sött som Smulan, Ärtan eller Junior, men mycket originellt. Dessutom låter det som ett flicknamn och jag tror att det nog är en liten tjej därinne.

 

Ikväll när vi satt hos svärisarna så tror jag att jag kände nåt i magen! Det kändes som om någon petade på mig, fast inifrån. Vet inte om det verkligen var lilla Alfa, men det liknade inget jag har känt förut. Det var i rätt del av magen i alla fall. Måste gå och lägga mig nu och känna efter lite.

Godnatt!

 

Lördagen den 4 mars 2006 kl. 22:21

Bäbis | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.