Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ja, nu attans händer det grejer!

Vi vaknade runt fem igår och kunde inte sova mer. Långtradarna anlände i förrgår kväll och hade en del problem att komma till tomten. Grusvägen som försäljaren märkt ut ville de inte köra på så de fick ta en annan väg. När de kom till bron vidlänsskylten så skrek en av långtradarchaffisarna rätt ut. Den var för smal! Men de verkar vara av den optimistiska typen för de försökte ändå. Och det gick! Med ungefär en decimeters marginal dessutom.

 

Vi var väldigt pirriga och Theodor gav sig iväg till tomten vid halv sju. Då var redan byggjobbarna där och hade börjat kolla grunden. Jag ville äta en rejäl frukost först så jag kom lite senare och då hade de börjat packa upp huset ur all plast.

Det var en fröjd för ögat och mycket finare än vi nånsin vågat tro. Nedervåningen består av tre "lådor" som ställdes på plats med hjälp av en gigantisk kran. En av chaffisarna berätta de bussigt nog lite skräckhistorier för Theodor innan avställningen började. Tydligen har det tappats en del hus...

Vårt står på plats nu i alla fall och vi har varit inne många gånger. Klockan halv tio tog byggarna rast och då sa en av dem: Gå in, du! till mig. Jag såg nog ganska nyfiken ut.

 

Det första jag ville se var såklart köket. Det är helt underbart! Det är grått, svart, vitt, grönt och träfärgat. Den vitpigmenterade eken står sig otroligt snyggt till det ljust grågröna på väggarna.

Efter lunch började övervåningen ställas på plats. En del av väggen i taget och sen taket. Vid fyra-femsnåret så var det ett helt hus! Inga innerväggar på övervåningen än och ingen entré, men det är det nog idag.

Entrén är en historia för sig som bäst berättas av Marcus Eidenstam, men det är nog ingen idé att fråga honom om det. Om man nu inte prompt vill göra honom på dåligt humör...

Nu ska jag baka pizza till min älskling och sen är det raka vägen ut till Turesta och kolla hur långt de har kommit. 

 

Onsdagen den 21 september 2005 kl. 17:08

Husbygge | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.