Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Applåder!

Dåligt självförtoende är inget vi föds med. Ändå verkar många tyngas av det. Väldigt tråkigt tycker jag och slår härmed ett slag för bättre självförtroende åt alla! Åtminstone alla som läser min blogg.

På jobbet har jag rätt mycket tid till att studera barn och jag har märkt att ju mindre barnen är, desto bättre sjävförtroende har de. Eller i alla fall mindre självkritik.

 

I morse öppnade jag och först till avdelningen kom en liten kille som vi kan kalla Torgny. (Namnet är, som tur är, helt påhittat.) Torgny är en glad skit på drygt ett år som nyligen har blivit hyfsat stadig på benen. Vi började dagen med en lång konversation med mycket dreggel från hans sida.

Torgny gillar att åka rutschkana. Han har nyligen lärt sig denna konst och kan göra det i flera timmar i sträck om han får vara ostörd. Jag satt och planerade lite med Torgny och rutschkanan bredvid. Torgny åkte och åkte. Efter ett tag så insåg jag att han klappade händerna efter varje åk.

Borde vi inte göra sånt lite oftare, vi vuxna? Klappa händerna när vi gör nåt bra alltså. Applådera  oss själva när vi lär oss något nytt.

Kanske kan det hjälpa till att bota dåligt självförtroende? Det kan väl hjälpa en bit på väg i alla fall.

 

 

 

Tisdagen den 16 augusti 2005 kl. 17:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.