Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Att vara gift.

Idag när jag kom hem var namnskylten på dörren ändrad. Nu står det T & A Storm. Det fick mig att bli alldeles varm i magen av lycka.

Innan bröllopet så trodde jag inte att livet skulle förändras så värst mycket av att ha en extra ring på vänsterhanden och ett nytt efternamn. Men attans så fel man kan ha!

Ceremonin i kyrkan och allt som hände under dagen gjorde faktiskt att jag nu känner en ny värme mellan mig och min man. (Min man! Kan inte sluta dra på munnen när jag säger eller skriver det.) Nu är det liksom så himla säkert att det är vi. Inte för att det var osäkert förut, men att vara gift innebär en sån otroligt stor trygghet för mig. Han finns ALLTID där för mig. För det har han lovat.

Orden vi sa till varandra i kyrkan fick också en ny innebörd. Man har ju hört dem tusentals gånger förut både på film, i TV och i verkligheten, men ändå så var de så mycket större när man stog där själv och uttalade dem och fick höra Theodor säga dem. "...älska dig i nöd och lust." Ja, så är det verkligen.

 

Dessutom (och det här kan vara fri fantasi från min sida) så tycker jag mig bli bemött på ett annat sätt. Jag är verkligen vuxen nu. Jag blir tagen på allvar på ett nytt sätt.

Mitt självförtroende fick sig en rejäl boost av bröllopet. En sådan dag får man nog inte uppleva igen så jag sög verkligen åt mig som en svamp när alla sa att jag var så vacker och att vi såg så vackra och lyckliga ut ihop. " Du är den vackraste bruden här ikväll!" som en kompis sa. Antar att det var välmenat!

 

Mitt tips! Gift er! Jag har nog aldrig mått såhär bra eller varit såhär lugn inuti som jag är just nu.

 

/fru Storm

 

 

Tisdagen den 23 augusti 2005 kl. 18:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

15 veckor kvar!

I kontraktet står det att vi ska kunna flytta in vecka 47. Hoppas att det blir så och att inget oväntat händer.Det är så mycket som kan gå fel känns det som. Tänk om inte grunden blir rätt!? Jo, det är klart att den blir.

Jag längtar så himla mycket efter vårt hus! "Häggen" heter det och finns här: http://www.hjaltevadshus.se/hus/?id=29&menu=

Vårt hus ser inte riktigt ut som på bilden. Inte insidan i alla fall. Det ser ut ungefär såhär:

 

Jag kan knappt bärga mig! Jag vill flytta in, inreda, pyssla, fixa, sy och dona nuuu!

Tänk att jag och min älskling snart blir husägare. Det känns nästan lite overkligt. Så väldigt, väldigt vuxet. Men inte skrämmande. Inte ett dugg. Jag vet att det kommer att bli mycket jobb med huset och trädgården men det är jag inte orolig för. Vi har ju hela vintern på oss att inreda och fixa innan våren kommer och äppelträdet ska klippas, gräsmatta sås, rabatter grävas, buskar inhandlas och grävas ner och ev. en mur och en damm och en altan byggas. Låter lite som en tioårsplan det där...

Jag håller på att samla på mig idéer till just utsidan av huset nu. Har klippt i Land en del och tänker köpa på mig en del böcker om trädgårdar. Men det är ju så mycket man vill! Bäst att inte räkna med några mirakel. Vi kan ju hoppas att vi hinner klippa äppelträdet till våren i alla fall!

 

 

Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 17:37

Husbygge | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Applåder!

Dåligt självförtoende är inget vi föds med. Ändå verkar många tyngas av det. Väldigt tråkigt tycker jag och slår härmed ett slag för bättre självförtroende åt alla! Åtminstone alla som läser min blogg.

På jobbet har jag rätt mycket tid till att studera barn och jag har märkt att ju mindre barnen är, desto bättre sjävförtroende har de. Eller i alla fall mindre självkritik.

 

I morse öppnade jag och först till avdelningen kom en liten kille som vi kan kalla Torgny. (Namnet är, som tur är, helt påhittat.) Torgny är en glad skit på drygt ett år som nyligen har blivit hyfsat stadig på benen. Vi började dagen med en lång konversation med mycket dreggel från hans sida.

Torgny gillar att åka rutschkana. Han har nyligen lärt sig denna konst och kan göra det i flera timmar i sträck om han får vara ostörd. Jag satt och planerade lite med Torgny och rutschkanan bredvid. Torgny åkte och åkte. Efter ett tag så insåg jag att han klappade händerna efter varje åk.

Borde vi inte göra sånt lite oftare, vi vuxna? Klappa händerna när vi gör nåt bra alltså. Applådera  oss själva när vi lär oss något nytt.

Kanske kan det hjälpa till att bota dåligt självförtroende? Det kan väl hjälpa en bit på väg i alla fall.

 

 

 

Tisdagen den 16 augusti 2005 kl. 17:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Städning

Jag är inte världens bästa på att städa, men eftersom jag nu blivit fru så känner jag pressen att ha det lite fint hemma. Så idag är det städdag. Jag sov till elva, slappade till halv fyra och satte sen lite halvhjärtat igång med att plocka undan. Dammsugaren stirrar hotfullt på mig. Ibland anar jag huggtänder på den och jag vet att katten Lousie är livrädd för den så något måste det ju vara. Det sägs ju att katter har ett sjätte sinne...

Jag ignorerar dammsugaren en stund till.

Theodor tog mod till sig för ett tag sen och nu verkar han ha fått kontroll över dammodjuret. Den är otäck att handskas med men det blir faktiskt fint. Det kanske går att tämja den trots allt.

 

Städa är faktiskt roligare när man är två. Jag kanske ska fortsätta nu...

 

Lördagen den 13 augusti 2005 kl. 16:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Imorgon är det fredag!

Idag är det alltså torsdag. Första veckan på jobbet och dagarna går relativt långsamt. Men nästa vecka drar vi igång på allvar! Då börjar höstterminen och semestrar och lov är slut. Känns jättekul och spännande att ha en egen plats på avdelningen och inte bara springa runt hela tiden.

 

I helgen ska vi ut på öltält och uppleva gamla minnen. Det är nu drygt tre år sedan den omtalade kvällen då det sa klick. Och nu är vi gifta! Det är ballt.

Jag har vant mig vid att säga och skriva Anna Storm men det är fortfarande jättekul att få post med mitt nya efternamn.

 

Vi får väl se om det blir några bilder från helgen att ladda upp.

/Anna 

 

Torsdagen den 11 augusti 2005 kl. 20:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.