Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Håller på att bli knäpp

Vi var nog fler i familjen som trodde att denna bebis skulle komma tidigare än beräknat. Jag har haft förvärkar i ungefär två veckor nu men det har visst inte gjort nån nytta alls.

Pratade med mamma som gick över tiden tre (!) veckor med mig och då känns det inte som att mina problem är så stora än. Har ju bara passerat datumet med 6 dagar än så länge. 

Dessutom har vi fått tid för bedömning nästa vecka och om de tycker att det verkar vara dags så får jag hjälp med att starta upp förlossningsmaskineriet.

 

Vi går runt och drar här hemma nu hela familjen hela dagarna. Mysigt men det blir faktiskt extremt tråkigt efter ett tag. Jag skulle gärna vilja åka och shoppa lite men jag vill/kan inte köra bil nu så det fick bli lite nätshopping idag. Blev mest till Isabella och en topp och en bikini till mig. Om jag nu kommer att använda badkläder i sommar. Kaftan känns mer rätt när man har gravidkilon och ammar.

 

Stackars Isabella är sjuk också. Väldigt förkyld och hängig. Vill inte ens gå ut idag. Det blir mera tv och glass. Ungefär vad jag mäktar med också.

 

 

 

Torsdagen den 6 maj 2010 kl. 15:19

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lilla mormor

Hej mormor!

Hoppas att du har det bra där i din himmel som du pratade om ibland. Det skulle jag tro, det lät som ett bra ställe.

Idag är det ett år sedan Rickardklockan slog nio slag och du tog ditt sista andetag i din säng. Jag är så glad att jag fick säga adjö till dig veckan innan och berätta att jag har tagit över din stickkorg. Jag har stickat mycket sedan dess och svurit en del förstås. Det har du säkert överseende med trots att du inte svor speciellt mycket vad jag minns.

Livet har gått vidare för min del. Isabella är tre och ett halvt år och bebisen i magen kommer vilken dag som helst. Vi bor i vårt fina hus på landet och har det vansinnigt bra jag och Theodor.

Ikväll tänder jag ett ljus bredvid min lilla ängel och din porslinskatt. Jag tänker på dig ofta och har många härliga minnen från Björkövägen, Viksjön och andra ställen vi besökte ihop. 

Tack för alla bullar och för att det känns som att du finns kvar på nåt sätt. Du hör väl att jag pratar med dig ibland?

Stor kram från barnbarnet Anna.

 

Bind nu en rosenkrans

Kom sen till lek och dans

Klang av fioler går

bland träd och snår

Sitt ej så sur och tung

Sommarn som du är ung

Väx fri som hedens ljung

Dansa och sjung

 

Tisdagen den 27 april 2010 kl. 11:13

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tack!!

 Tack snälla öron-näsa-halsavdelningen på Kullbergska Sjukhuset för jättebra vård! I torsdags spolade jag näsan igen och förhoppningsvis var det sista gången. Det är visst hålrum uppe i huvudet som är svullna och det kan de inte göra mycket åt mer än att ge mig avsvällande medicin och hålla tummarna. Jag har bara träffat kanonbra personal där och de tog till och med emot mig akut när jag inte stod ut med huvudvärken. Nu ska jag bli frisk!!

 

Hörde en intervju med Salem al Fakir på p3 på hemvägen från sjukhuset och blev lite intresserad. Nu har jag hans nya skiva "Ignore this" rullandes i bakgrunden när jag bloggar och den är fantastiskt bra! Det får bli avslappnings- och förlossningsmusik. Annat jag lägger in i min iPod är Massive Attack, Björk, Coldplay och lite annat smått och gott.

 

Idag var jag hos barnmorskan för rutinkoll. Hon kände och klämde men kunde inte riktigt avgöra hur Ärtan låg så hon gjorde ett ultraljud. Huvudet ligger nedåt och allt ser bra ut! Vändningsförsök gör man normalt i v. 36-37 sa hon och hade det varit rättvänt idag så hade vi fått en tid i Eskilstuna. Men så blir det inte! 

Sammandragningarna kommer oftare nu och kroppen skriker vila så fort jag sätter igång med något. Igår hade jag en riktig boa-dag och rensade skräp ur tvättstugan, fixade skötbordet och tvättade bebiskläder och babyskyddsklädsel. Jag vill ha rent och snyggt runt mig och får inte ofta ro till att bara vila. Fast det mesta blir halvgjort ändå. 

 

Bella fick idag frågan på förskolan om hon tycker att det ska bli kul med en bebis i familjen. Hon hade svarat: "Ja, men den kommer ju aldrig!" Lite otålig tror jag. :-)

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 16:50

Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Väldigt konstig natt.

I natt vaknade Isabella vid tretiden och var ledsen. Hon hade drömt nåt läskigt och Theodor gick och hämtade in henne till oss. Hon ville berätta vad hon drömt så vi låg vakna en stund. Sen kunde ingen av oss somna om. Det var rättså konstigt faktiskt. Det brukar inte vara några större problem men vi låg och suckade, snurrade och snorade alla tre. Till och med bebis i magen bökade och sparkade vilket gjorde det ännu svårare att slappna av. Säkert somnade vi till en stund men vid halv fem sa Theodor "Anna, jag kan inte sova, jag går upp och tar griståget till jobbet." Griståget som i gristidigt. Vet inte exakt när det går men det är okristligt tidigt!

Han reste sig för att gå och duscha men då började Bella snyfta "Pappa, jag kommer att sakna dig idag!". Självklart kan man inte stå emot nåt sånt så han låg kvar en stund hos oss och gosade. Sen gick han upp och åkte till jobbet.

Jag trodde inte att Bella skulle kunna somna om men jodå, vi sov till sju och sen blev det en härlig, solig, lite tröttmysig morgon innan vi åkte till förskolan något senare än vanligt.

 

Tänk så underbart det är att ha en familj! Jag älskar dom så mycket att jag blir alldeles darrig när jag tänker på det. Och snart kommer en till! Magen är stor nu och bebis är ganska vild och gymnastisk. Den har inte vänt sig än så huvudet trycker på mina revben hela dagarna. Jag är trött av bihåleinflammationen men vädret gör att man håller humöret uppe ändå. Hoppas bara att jag kan få bli frisk så jag hinner samla krafter till förlossning och det som kommer sen.

Vecka 32 plus 5 dagar

 

Måste nog lägga mig ner en stund.

 

Onsdagen den 10 mars 2010 kl. 10:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ajje!

Vaknade i morse med en grym huvudvärk som vägrar släppa trots massa vatten, en alvedon och en gosig dotter. Isabella vill helst ligga kvar i sängen idag. Jag förstår henne. Hon har varit hemma sjuk i nästan två veckor nu. Vant sig vid glass, soffmys och film hela dagarna. Jag skulle inte heller vilja åka till förskolan när man vant sig vid sån behandling! Fick iväg henne till slut efter en heldel övertalning, hot, mutor och annat man tar till som desperat förälder. Japp, nu ska här skrivas uppsats. Som bara är lite, lite påbörjad och som ska vara inlämnad imorgon. Bravo, Anna...

 

Jag har skrivit en hel del idag men det är långt ifrån färdigt. Hoppas kunna lägga sista handen vid det imorgon efter besök på mödravården. Och hoppas att min förbannade huvudvärk släpper taget snart! Det är inte havandeskapsförgiftning i alla fall. Fick veta att man då kan ha synbortfall, blir svullen och har högt blodtryck. Så nä, det är det inte. Bäbis mår dessutom oförskömt bra och sparkar och har sig som vanligt!

Snarare är mitt tillstånd en reaktion på gårdagens bihålesköljning. Usch! Det gjorde riktigt ont och var obehagligt på flera sätt men ack så härligt att slippa trycket ner åt örat och tänderna till!

Har fortfarande ont men kan andas utan problem idag och har ett väldigt lätt huvud vilket såklart var målet med den behandlingen. Tack snälla doktor Torsten!

Bihåleinflammation önskar jag inte ens min värsta fiende. Inte för att jag vet att jag har några men det är verkligen ett helvete!

 

Torsdagen den 4 mars 2010 kl. 12:26

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snö!

Nu har det kommit så mycket snö så det räcker i flera år känns det som. Skottade loss bilen igår och bad sen svärfar om plogning. Tack!

Tomten vid stenen har snö upp till mössan och han är ändå lite högre än en halvmeter!

Katterna kommer knappt ut genom luckan och när de är ute så går det inte mer än fem minuter innan de kommer in igen.

Nu vill jag ha vår...

 

Fredagen den 29 januari 2010 kl. 11:51

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kanske skulle börja blogga igen...

...för det var ett tag sen nu.

Min gamla mobil var av sorten "billigt skräp" och gav upp för rätt länge sen. Efter det har jag gått runt med Theodors gamla (inte jättegammal, men han har ju hunnit skaffa en ny) Nokia N95 som i min smak är för stor och för krånglig. Säkert en fantastisk telefon om man förstår sig på allt vad gps heter och dessutom är såpass intresserad att man orkar läsa instruktionsboken, men i längden inget för mig. Jag är nog lite för bekväm och fastnar mer för en tjusig yta, fina färger och blinkande lampor...

Jag har ännu inte lyckats ställa in moblogg-funktionen på telefonen och därför har det varit rätt skralt med bloggandet ett tag.

 

Men nu har jag ju fått upp ögonen för den dära vahettere Sony Ericsson Cybershot C905. Eller var det 902? I juli har jag betalat skräpmobilen och då blir det till att beställa en ny sådär "billigt" som man kan göra hos de flesta mobiloperatörer nuförtiden. En spänn! Vilket pris!! Jag tänker inte räkna ut vad den faktiska kostnaden är.

 

På återseende!  

 

Tisdagen den 19 maj 2009 kl. 20:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt, nytt, nytt.

Ja, allt känns helt plötsligt nytt i mitt liv. Nytt jobb, nya tider, nya sovrutiner, ny hemmapappa (ja, alltså, han är ju inte ny, men han är nybliven hemmapappa). Fast Isabella är inte ny. Hon är samma glada, tuffa och gulliga tjej som ler som en sol när jag kommer hem från jobbet. Eller sover som en stock som hon gjorde idag.

 

Nytt jobb, ja. Skogsborgs fritids hamnade jag på till slut. En 75%-tjänst. Började i måndags och det känns helt okej. Bra arbetskamrater och just nu inte så mycket barn. Skönt, för då hinner jag lära känna personalen innan allt brakar igång på riktigt. Idag var det tio barn och fem vuxna på plats. En vanlig dag när skolan är igång kan det vara sextio (60!!) barn där. 97 är inskrivna. Orkar inte bli irriterad över dåliga resurser, inga pengar till barnomsorgen, för stora barngrupper, halvtaskiga lokaler och sånt just nu. Är fullproppad med information. Phu...

 

Nya sovrutiner har vi också. I lördags var jag inte hemma och Theodor fick ta både sövning på kvällen och uppvaknanden på natten. Jag var i Malmö på möhippa. Tänkte mycket på lilla familjen men det hade gått över förväntan. Lillan somnade halv åtta och sov flera timmar själv i sin nya, stora säng. Theodor sov också där och behövde inte ens ge henne välling. Hon somnade om med lite hjälp efter att hon vaknat på natten. Och nu har jag inte ammat henne sen i lördags morse. Ajaj sa min stackars mjölkfyllda framdel. Jag hade jätteont i tre dagar men nu har det börjat släppa. Lite öm nu bara.

Theodor har sövt Isabella sen i lördags men imorgon är det min tur. Det verkar som om hon har glömt tutten och jag hoppas att hon inte minns hur hon brukade somna förut. Det lär ju visa sig.

 

För övrigt verkar Theodor trivas fint med att vara hemma. Han försöker tappert att bli klar med poolen men det är ju svårt på dagarna. Men nu är det inte mycket kvar. Han jobbar på kvällarna när jag är hemma och snart, snart kan vi börja tappa i vatten!

Poolparty!!

 

 

 

Onsdagen den 8 augusti 2007 kl. 21:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Trög bloggare.

Ja, det har ju gått ett bra tag sen jag bloggade i skrift. Blir mest lite bilder nu och då. Fast sist kom inte bilden in så jag hoppas att det inte har gått alldeles åt skogen med det för då blir det ju nästan aldrig nån uppdatering från mig!

 

Livet lever för övrigt bra med mig. Isabella är riktig pärla och roar sig själv alldeles utmärkt på dagarna. Det enda som är lite bökigt är ju det där med sömnen, men så har det ju varit hela tiden.

Hon vaknar typ fyra-fem gånger varje natt och gnyr och gnäller efter tutte. Får hon inte det så skriker hon och jag är alldeles för trött för att göra nåt annat åt saken än att ge henne det hon vill ha. Och då somnar hon om bums. Jag börjar bli rätt sliten nu efter 8,5 månad med en bäs fastsugen i bröstet halva nätterna men nu har äntligen Theodor semester så nu ska vi försöka få till nätterna också.

För sen ska jag ju börja jobba! Var och skrev anställningsavtal idag. Jag trodde ju att det var en fast tjänst men tydligen så var det bara ett vikariat till årsskiftet. Det var visst nån som inte bestämt om den ville jobba eller plugga eller hur det var... Och det var dessutom två tjänster ute. En på 100% och en på 75% och det var bara heltiden som var tillsvidare.

Jag känner mig nöjd ändå. Det löser sig vad det lider. Nu har man ju återigen en fot inne liksom.

Hälsade på en tjej som också jobbar på fritids som verkar jättetrevlig och bra. Över lag tyckte jag att det verkade lugnt och bra. Fin skolgård, hyfsade lokaler (baracker, men fräscha) och bra personal.

 

Men jösses vad jag kommer att sakna min lilla guldklimp. Hon utvecklas i en sån rasande snabb takt nu så att jag kommer att missa massor! Tur att jag inte jobbar heltid.

Jag är verkligen jätteglad att Theodor ska vara hemma, men separationsångesten är stark just nu. Blir nog bättre när man väl är på plats på nya jobbet.

 

Intressant hårbetraktelse: Allt hår som jag tappade när Isabella var typ ett halvår börjar växa ut igen. Jag har tussar med 4-5cm långt hår som står ut lite här och var på huvudet. Skitsnyggt. Försöker spreja och kamma ner det men det står rakt ut när jag har hästsvans. Minns nån den där fantareklamen med han som blev slumpvis klippt av en halvblind frisör? Inte? Så ser jag ut iaf...

 

Inte så intressant hårbetraktelse: Jag har fått mitt första gråa hårstrå. Nu är jag gammal. Sådeså.

 

Måndagen den 25 juni 2007 kl. 13:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vänner är bra att ha.

I flera dagar nu så har Isabella varit allmänt bökig. I förrgår och igår hade jag svårt att söva henne på dagen och inatt var vi vakna till halv ett. Det är riktigt jobbigt när man inte ens kan få sin lilla bäs att somna. Man känner sig inte direkt som världens bästa mamma precis...

Det blir inte heller bättre av att jag är helt ensam här ute på landet utan nån att prata med. Så idag åkte vi och hälsade på Therése och Anton.

Att hälsa på folk innebär alltid att man är lite orolig över hur det ska gå. Kommer hon att kunna sova? Kommer hon att skrika?

Men att vara hos familjen Andersson/Roxström är bara så himla skönt. Där kan jag amma i tid och otid och vem bryr sig om Isabella skriker lite? Det gör ju Anton också. Skit samma att vi inte fick äta lunch samtidigt, vi fick ju prata en massa!

 

Det är så skönt att få prata av sig om allt man går och tänker på. Och det bästa av allt är att få ett "Precis så är det för mig också!" tillbaka. Då vet man att man inte är ensam om att undra över amning, nattning om man gör rätt eller fel. Och bara det gör att det är så mycket lättare att ta itu med skrik och övertrötthet.

 

Till saken hör att Isabella somnade som en stock i bilen på väg hem, sov i 3,5 timmar, var vaken och jättemysig på kvällen och somnade sen snällt vid tio.

Hon gillar uppenbarligen också att göra små utflykter.

 

Torsdagen den 14 december 2006 kl. 23:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Jag ber om ursäkt!

Jag måste erkänna en sak: Jag är totalt färgblind! Inte i den vanliga meningen utan jag kan inte få färger att passa ihop sådär fint som andra kan. Har ni sett min framsida? Den ser helt ihopslängd ut! Och ändå har jag nogrannt provat en hel massa olika färger, tapeter och teman. Men det blir bara fult och fel!

Fast tapeten och den gula texten är snygg. Men det var såklart inte min idé. Theodor är ju en klippa på att se vad som passar ihop så han satt bredvid mig en stund för ett tag sen och försökte leda in mig på rätt spår.

Och sen går jag och förstör allt med en knallturkos text! Den matchar iofs den bleka bilden på mig som blir aningens blåare och mera blek med hjälp av den färgen.

Allt ser så snyggt och klatschigt ut i mitt huvud men sen när jag har fixat en stund med hemsidan så blir det bara rörigt och konstigt.

 

Man lär av sina misstag var det nån som sa men när det handlar om mig och färger så har jag inte mycket hopp.

 

Hoppas att ni står ut.

 

 

 

Tisdagen den 8 augusti 2006 kl. 13:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Nääääjj!

Lite blogginlägg försvann i och med hårddiskkraschen på zoomin. Synd. Men det är ju inte så mycket man kan göra åt. Jag fortsätter helt enkelt där jag slutade sist.

Theodor har tagit kraschen väldigt bra tycker jag. Nog för att jag inte har sett så mycket av honom under två dagar men han verkar ändå inte så modfälld som jag trodde att han skulle bli. Han skrattar mest åt eländet. Tur. Inte kul att fira midsommar med någon som har tankarna på annat håll.

Skönt för honom också att alla är så snälla och förstående. Sånt här händer ju tyvärr och alla verkar ta det med ro.

 

Midsommar är det idag, ja. Och som god tradition är det kallt, blåsigt och lite regnigt. Precis som en svensk midsommar ska vara! Vi ska till Läppe senare idag och käka sill och potatis med Patrik och Therése. Roligt! Vi hade först tänkt att inte göra någonting alls idag, men det är ju ändå midsommar och jag blev jätteglad när vi fick inbjudan igår.

 

Vi var på föräldragrupp igår och fick veta lite om amning och första tiden med bäsen. Jag längtar verkligen nu. Det sparkar i magen så att jag knappt kan sova på nätterna men än så länge är det mest roligt.

Barnmorskan tyckte att vi skulle börja härda bröstvårtorna inför amningen. Man ska gärna gå utan behå med en tröja som är riktigt rivig på insidan. AJ! Theodor föreslog att vi skulle åka till Cheapy och köpa en fil.

 

Jag börjar få lite småpanik över allt som ska inhandlas och göras innan vi blir tre. Vi ska ju flytta ur datarummet som ska bli barnrum. Men först måste lister och dörrar på plats i nya arbetsrummet. Och det är ju tuuuusen andra saker som ska göras med resten av huset och tomten nu på sommaren. Och jag kan inte hjälpa till med nåt känns det som. Blä för det. Ibland blir jag frustrerad så jag vill gråta. Jag får till och med ont av att gå på ängen och plocka blommor! Tur att jag har en så duktig och förstående man. Han är bäst.

 

Nu kikade solen fram också.

 

Fredagen den 23 juni 2006 kl. 14:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fixarsorken

Kommer ni ihåg dom? Fixarsorkarna i bamse som fixade saker. Jag minns inte exakt vad dom fixade, men dom var bra att ha. Jag skulle behöva en nu. Jag håller på att färdigställa maten och huset till morgondagens nyårsfest. Potatisgratäng nummer två står i ugnen och jag ska just sätta en deg på jäsning. Sen är det vaniljvispen som ska vispas och daim som ska krossas. Gott. Jag känner mig väldigt huslig och jag tror att jag har rätt bra koll på läget dessutom. Det är en hel massa småfix kvar men det får vänta till imorgon.

 

Det är så himla härligt att äntligen bo i huset! Nu har Theodor ordnat så att vi kan bada i vårt nya hörnbadkar också så nu är idyllen komplett! Det är mycket att städa, men jag känner mig som jag sa ovan, huslig. Så det mesta går som en dans. Det är så roligt att se hur allt faller på plats och blir fint. Nu har vi t. ex hatthylla och skoställ. Urtjusigt i ek.

 

Jag kanske borde ta tag i den där degen istället för att blogga nu. Men hör av er om ni har en fixarsork ni inte behöver, för det är tråkigt att dammsuga.

 

Fredagen den 30 december 2005 kl. 18:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Datautbildning

Idag är jag på datautbildning med jobbet. Vi lär oss att maila och att svara på mail i first class som är en "kommunikationsplattform". Det har vi lärt oss hittills.

Svårt när en del är halvproffs och en del aldrig har suttit framför en dator. Själv är jag ju nånstans mittemellan. Suck. Gott med fika i alla fall.

 

Jag vill flytta in nuuuu! Vi måste bara börja packa först... Klädgarderoben är halvklar men det är MYCKET kvar.

Ska ta ett krafttag i eftermiddag. Måste komma igång med träningen igen också. Borde nog bli lite piggare då också. 

Suck.

 

Torsdagen den 27 oktober 2005 kl. 10:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Spahelg!

Nu är det äntligen fredagen som jag har väntat på så länge. Idag åker vi till Sandvik. Jag, mamma, syrran, moster Eva och kusinerna Erika och Paulina. Det ska bli så himla härligt!

 

Just nu känns det verkligen som om jag behöver ta det lugnt och bara tänka på mig själv. Det är mycket på jobbet med inskolningar, mycket små barn och nya rutiner som ska klaffa. Dessutom har vi ett hus på gång och det är inte många minuter på en dag som jag tänker på annat än just huset och flytten.

Jag har varit otroligt tankspridd den senaste veckan och det stör mig något alldeles fruktansvärt. Det är en sak att vara tankspridd hemma, men på jobbet kan det bli en börda. Det är så pinsamt att göra fel eller inte komma ihåg viktiga saker.

Jag hoppas verkligen att helgen gör susen. Bara god mat, en massa skratt och lugn och ro.

 

Nu åker jag! 

 

Fredagen den 7 oktober 2005 kl. 15:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Att vara gift.

Idag när jag kom hem var namnskylten på dörren ändrad. Nu står det T & A Storm. Det fick mig att bli alldeles varm i magen av lycka.

Innan bröllopet så trodde jag inte att livet skulle förändras så värst mycket av att ha en extra ring på vänsterhanden och ett nytt efternamn. Men attans så fel man kan ha!

Ceremonin i kyrkan och allt som hände under dagen gjorde faktiskt att jag nu känner en ny värme mellan mig och min man. (Min man! Kan inte sluta dra på munnen när jag säger eller skriver det.) Nu är det liksom så himla säkert att det är vi. Inte för att det var osäkert förut, men att vara gift innebär en sån otroligt stor trygghet för mig. Han finns ALLTID där för mig. För det har han lovat.

Orden vi sa till varandra i kyrkan fick också en ny innebörd. Man har ju hört dem tusentals gånger förut både på film, i TV och i verkligheten, men ändå så var de så mycket större när man stog där själv och uttalade dem och fick höra Theodor säga dem. "...älska dig i nöd och lust." Ja, så är det verkligen.

 

Dessutom (och det här kan vara fri fantasi från min sida) så tycker jag mig bli bemött på ett annat sätt. Jag är verkligen vuxen nu. Jag blir tagen på allvar på ett nytt sätt.

Mitt självförtroende fick sig en rejäl boost av bröllopet. En sådan dag får man nog inte uppleva igen så jag sög verkligen åt mig som en svamp när alla sa att jag var så vacker och att vi såg så vackra och lyckliga ut ihop. " Du är den vackraste bruden här ikväll!" som en kompis sa. Antar att det var välmenat!

 

Mitt tips! Gift er! Jag har nog aldrig mått såhär bra eller varit såhär lugn inuti som jag är just nu.

 

/fru Storm

 

 

Tisdagen den 23 augusti 2005 kl. 18:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Applåder!

Dåligt självförtoende är inget vi föds med. Ändå verkar många tyngas av det. Väldigt tråkigt tycker jag och slår härmed ett slag för bättre självförtroende åt alla! Åtminstone alla som läser min blogg.

På jobbet har jag rätt mycket tid till att studera barn och jag har märkt att ju mindre barnen är, desto bättre sjävförtroende har de. Eller i alla fall mindre självkritik.

 

I morse öppnade jag och först till avdelningen kom en liten kille som vi kan kalla Torgny. (Namnet är, som tur är, helt påhittat.) Torgny är en glad skit på drygt ett år som nyligen har blivit hyfsat stadig på benen. Vi började dagen med en lång konversation med mycket dreggel från hans sida.

Torgny gillar att åka rutschkana. Han har nyligen lärt sig denna konst och kan göra det i flera timmar i sträck om han får vara ostörd. Jag satt och planerade lite med Torgny och rutschkanan bredvid. Torgny åkte och åkte. Efter ett tag så insåg jag att han klappade händerna efter varje åk.

Borde vi inte göra sånt lite oftare, vi vuxna? Klappa händerna när vi gör nåt bra alltså. Applådera  oss själva när vi lär oss något nytt.

Kanske kan det hjälpa till att bota dåligt självförtroende? Det kan väl hjälpa en bit på väg i alla fall.

 

 

 

Tisdagen den 16 augusti 2005 kl. 17:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Städning

Jag är inte världens bästa på att städa, men eftersom jag nu blivit fru så känner jag pressen att ha det lite fint hemma. Så idag är det städdag. Jag sov till elva, slappade till halv fyra och satte sen lite halvhjärtat igång med att plocka undan. Dammsugaren stirrar hotfullt på mig. Ibland anar jag huggtänder på den och jag vet att katten Lousie är livrädd för den så något måste det ju vara. Det sägs ju att katter har ett sjätte sinne...

Jag ignorerar dammsugaren en stund till.

Theodor tog mod till sig för ett tag sen och nu verkar han ha fått kontroll över dammodjuret. Den är otäck att handskas med men det blir faktiskt fint. Det kanske går att tämja den trots allt.

 

Städa är faktiskt roligare när man är två. Jag kanske ska fortsätta nu...

 

Lördagen den 13 augusti 2005 kl. 16:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Imorgon är det fredag!

Idag är det alltså torsdag. Första veckan på jobbet och dagarna går relativt långsamt. Men nästa vecka drar vi igång på allvar! Då börjar höstterminen och semestrar och lov är slut. Känns jättekul och spännande att ha en egen plats på avdelningen och inte bara springa runt hela tiden.

 

I helgen ska vi ut på öltält och uppleva gamla minnen. Det är nu drygt tre år sedan den omtalade kvällen då det sa klick. Och nu är vi gifta! Det är ballt.

Jag har vant mig vid att säga och skriva Anna Storm men det är fortfarande jättekul att få post med mitt nya efternamn.

 

Vi får väl se om det blir några bilder från helgen att ladda upp.

/Anna 

 

Torsdagen den 11 augusti 2005 kl. 20:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

bebis Isabella mormor Bella förlossning förvärkar shoppa bebisen Förlossningen mage barnmorskan Björk boa Coldplay förlossningsmusik iPod Kullbergska Sjukhuset Massive Attack Salem al Fakir Sammandragningarna ultraljud Vändningsförsök Ärtan Bihåleinflammation bihålesköljning

Kategorier

Allmänt

Att gå i skolan

Bäbis

Husbygge

importerade blogginlägg

Isabella

Moblogg

Modebloggen

Pyssel och knåp

Arkiv

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.